Konzol Portál
Üdvözöljük a konzoljátékok weboldalán!

Dreamcast

Sega Dreamcasts volt az első konzol a termelésben, amely számos újítást vezetett be, beleértve az  internetes játékokat is, normál funkció segítségével a beépített modem, és egy webböngésző. Ez volt az első otthoni konzol teljes SD felbontású kijelzővel.

PlayStation 2

A Sony hozta létre,  az eredeti PlayStationnak jelentős tényezője volt a PlayStation 2 dominanciájában, mindkettő biztosította a fogyasztói bázist és vonzó külsőt, a fokozatos növekedés egy lépés, amely megerősíti a másikat. A PlayStation 2 is képes a DVD-lejátszására, és visszafelé kompatibilis a PlayStation játékokkal, amely  segített a korábbi értékesítésben. A Sony Computer Entertainment engedélye biztosított kulcsfontosságú játékokat, mint a Final Fantasy X, Grand Theft Auto: San Andreas, és a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, lehetővé teszi a PS2 felülmúlva a versenyek "indítását.

Xbox

Bár az Xbox félelmetes pénzügyi támogatást kapott a Microsofttól, nem tudta jelentősen veszélyezteti a PlayStation 2 piacvezető dominanciáját, az Xbox vonzotta a nagy fanbase és az erős külső támogatás az Egyesült Államokban és Európában is, és a márka között felismerhető lett a mainstream. Különösen sikeresnek bizonyult az Xbox Live online szolgáltatással a központosított modell, amely ösztönzte a Sony-t hogy növelje a PlayStation 2 online lehetőségeit. Az Xbox Live is adott az Xbox-nak, hogy felülmúlja a GameCubet, amelyből szinte teljesen hiányzik az online játék. Az Xbox Live legkeresettebb játéka a Halo 2, amely  8 millió példányban kelt el világszerte.

Nintendo GameCube

Nintendo ellentétes márkaarculattal küzdött, különösen a 1990-es években. Az arzenál franchise és a történelem az iparban, de keresett volt a hűséges rajongói bázis között, nem ad előnyt, az Xbox és PlayStation 2 ellen, amelyek elfoglalták hallgatóságban az úgynevezett "Idősebb" címet, míg a Nintendonál már kevesebben. Nintendo csekély előrelépést ért el az online játékoknál (kiadott egy, kis maroknyi online-játékot, amely a legnépszerűbb volt Phantasy Star Online között, amely valójában egy Dreamcast játék állomása), hangsúlyozva, a Game Boy Advance-kapcsolatot. Ennek eredményeként, a Nintendo GameCube eladási száma nem egyezik az elődjéével, a Nintendo 64-el.

 

Asztali nézet